Formula 1
0

VN Mađarske: Dominacija dva McLarena

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Vozači McLaren-Mercedesa u potpunosti su dominirali slobodnim treninzima u petak, uoči Velike nagrade Mađarske, desete utrke sezone u Formuli 1.

Nakon što je jutarnji trening najbolje odradio Heikki Kovalainen, na drugom je najbrži bio aktuelni svjetski prvak Lewis Hamilton, koji je krug na Hungaroringu odvezao za minutu i 22,079 sekundi.

Drugi je ovom prilikom bio Kovalainen s 47 tisućinki slabijim vremenom. McLaren je u Mađarsku došao s novom aerodinamikom koja se, sudeći prema prvim treninzima, pokazuje prilično kompetitivnom.

Iza dvojice McLarenovih vozača smjestio se Williamsov Nico Rosberg, a dobar su nastup ubilježili i Red Bullovi vozači koji su završili na četvrtom (Mark Webber), odnosno šestom mjestu (Sebastian Vettel). Vodeći vozač u ukupnom poretku Jenson Button na drugom je treningu bio tek 13., zaostavši i za timskim kolegom Rubensom Barrichellom, koji je bio sedmi.

Debitant u Formuli 1, mlađahni Jaime Alguersuari (19), koji će u nedjelju postati najmlađi vozač u povijesti koji je vozio u jednoj utrci SP-a, oba je treninga u petak završio na posljednjem mjestu.