Ne vjeruje Britancu
0

Vladimir Kličko: Hayeovo povlačenje je besmislica

Totalsport
Vladimir Kličko
Vladimir Kličko
Ukrajinski bokser Vladimir Kličko (35), svjetski teškaški prvak prema verzijama IBF, WBA, WBO i IBO, osvrnuo se na povlačenje Britanca Davida Hayea koji je napustio sport prošli mjesec, na svoj 31. rođendan.

Haye je posljednji suparnik kojeg je pobijedio mlađi brat Kličko. U julu je u Düsseldorfu bio bolji jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi čime je Britancu oduzeo svjetski WBA naslov. Haye je nakon toga, kao što je i najavljivao, otišao u mirovinu.

"Zapravo je potpuna besmislica penzionisati se tako rano", poručio je Kličko.

Da je to doista tako, potvrđuju i informacije da Haye pregovara o borbi protiv Vitalija Klička, prvaka prema WBC-u, u martu sljedeće godine, tako da bi se povlačenje moglo pokazati još jednim igrokazom, tipičnim za brbljavog Britanca.

Vladimir Kličko je, inače, odbacio mogućnost još jednog dvoboja protiv Hayea. Misli su mu trenutno usmjerene prema Francuzu Jean-Marcu Mormecku protiv kojeg će se boriti 10. decembra u Düsseldorfu.

"Kad je Mormeck izjavio da želi postati prvi francuski svjetski prvak u teškoj kategoriji, malo sam se zabrinuo. Odmah sam požurio na pripreme", kazao je Kličko u austrijskom Goingu gdje trenira za predstojeći meč.