{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS: Uredba o sportskim priznanjima za olimpijce

F
7.6.2007. u 14:44
0
0
Vlada RS: Uredba o sportskim priznanjima za olimpijce
0
Vlada RS: Uredba o sportskim priznanjima za olimpijce
Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu o sportskim priznanjima i nagradama za poseban doprinos i razvoj u afiramciji sporta, a koja se odnosi na priznanja nosiocima olimpijskih medalja i nosiocima medalja osvojenih na svjetskim i evropskim prvenstvima.
U RS-u ima 12 sportista starijih od 35 godina, što je jedan od uvjeta koji će u skladu s ovom uredbom imati pravo na mjesečna doživotna primanja, a koja će se računati od 1. januara ove godine, odnosno bit će im retroaktivno isplaćene ove naknade.

Ministar sporta, porodice i omladine Proko Dragosavljević pojasnio je na pres-konferenciji da je za olimpijsko zlato predviđena naknada u visini od tri prosječne plaće u decembru protekle godine, za nosioce srebrene medalje naknada je dvije i po takve plaće i za bronzu dvije.

Kada su u pitanju svjetski i evropski prvaci koji su osvojili zlato, dobijat će dvije i po plaće, za srebrenu dvije i za osvojene bronzane medalje u svjetskim šampionatima jednu i po plaću, a u evropskom jednu.

Ministar sporta, porodice i omladine Proko Dragosavljević smatra da je ova uredba značajna i posticajna, posebno, za mlade perspektivne sportiste, ali i priznanje za one koji su osvojili medalje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: