{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VK Torpedo se u Trogiru pripremao za državno prvenstvo

22.8.2013. u 13:08
0
0
VK Torpedo se u Trogiru pripremao za državno prvenstvo
0
Vaterpolo klub Torpedo iz Sarajeva u periodu od 13. do 19. augusta ostvario je uspješnu saradnju sa VK Okruk iz Trogira. Pripreme je krunisao turnir na kojem su osim ova dva kluba učestvovali i vaterpolisti VK Omiš i VK Korenat Dugi Rat.
Rezultat nije bio u prvom planu, a forma se tempirala za predstojeće državno prvenstvo koje će se održati krajem mjeseca u Neumu. Uprkos izuzetno jakoj konkurenciji "torpedaši" su pokazali zavidno znanje, te sa najmlađim sastavom na turniru pružili respektabilan otpor suparnicima.

VK Torpedo je nastupao u sljedećem sastavu: Ridžal, Bakšić, Mašo, Džehović, Babić, Bubić, Biščević, Peštek, Idrizović, Lemeš, Kamočaji, Kaliman, Emšo, Đipa i trener Bojan Mustur.

Na turniru su dogovorene saradnje sa klubovima iz Hrvatske. Inače,domaćin se potrudio da organizacija bude na vrhunskom nivou.

Torpedo je jedan od nosioca vaterpolo sporta u Bosni i Hercegovini, te je sa još nekoliko klubova osnivač Vaterpolo Saveza Federacije Bosne i Hercegovine i Vaterpolo saveza Bosne i Hercegovine.
Ovaj kolektiv u budućnosti želi afirmisati vaterpolo. Primarni cilj kluba jeste da se na najbolji način predstavi grad Sarajevo, te država Bosna i Hercegovina. Torpedo broji preko sedamdeset članova koji su podjeljenih u četiri takmičarske kategorije, te školu plivanja i vaterpola koju vode čak pet trenera.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: