sport
0

Vitalij Klitschko optužuje liječnike za bratov poraz

NINA
Vladimir Klitschko nema ozbiljnije povrede glave poslije poraza u meču za titulu prvaka svijeta protiv Amerikanca Lamona Brewstera, ali je njegov brat Vitalij izjavio da je poraz bio posljedica "abnormalnih okolnosti" koje, međutim, nije želio precizirati.

U razgovoru s novinarima Vitalij Klitschko je izjavio da je nivo šećera u krvi njegova brata po dolasku u bolnicu bio četiri puta veći od normalnog. U isto vrijeme, članovi stručnog štaba Vladimira Klitschka demantirali su da su mu dali bilo koje nedozvoljeno sredstvo.

"Vladimir je meč počeo odlično i poslije četiri runde imao je praktično dobiven meč. Brewster je jednom bio u nokdaunu i vidjelo se da je nemoćan bilo što uraditi, a onda je u petoj rundi došlo do preokreta. Moj brat je praktično stajao dok ga je protivnik udarao. Odmah sam znao da nešto nije u redu jer je bilo potpuno nenormalno da Vladimir već u petoj rundi ostane potpuno bez snage", rekao je Vitalij Klitschko.

Liječnici bolnice u Los Angelesu u koju je Vladimir prebačen poslije meča zbog bolova u glavi nisu željeli davati izjave dok ne dobiju kompletne laboratorijske nalaze krvi ukrajinskog boksera.