Uoči meča
0

Vitali Klitschko siguran u pobjedu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ukrajinski 38-godišnji boksač Vitali Klitschko branit će naslov profesionalnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji 26. septembra u Staples Centeru, u Los Angelesu protiv deset godina mlađeg Amerikanca meksičkog porijekla Chrisa Arreole.

Borba s bjeloputim Amerikancem bit će Klitschku treća nakon povratka u ring. Vratio se borbama nakon gotovo četverogodišnje pauze zbog problema s leđima. Posljednji je put boksao 21. marta ove godine pobijedivši Kubanca Juana Carlosa Gomeza tehničkim nokautom u devetoj rundi. U povratničkom je pak dvoboju desetog novembra prošle godine dobio Nigerijca Samuela Petera.

Ukrajinac se prvobitno želio boriti protiv Britanca Davida Hayea 12. septembra u Njemačkoj, no Haye se opredijelio za borbu protiv Nikolaja Valujeva.

Kličko se raduje povratku u Staples Center, u kojem je boksao već dva puta, protiv Lennoxa Lewisa i Corrieja Sandersa.

  • Chris Arreola je jedan od najtežih mogućih rivala. Mlad je, neporažen je, jak udarač i pun samopuzdanja. Sasvim sigurno ga neću podcijeniti. No, nemam baš nikakvu dvojbu oko ishoda borbe, siguran sam da ću Kaliforniju napustiti i dalje kao svjetski prvak – najavljuje stariji brat Klitschko.

Arreola zasad ima perfektan skor od 27 pobjeda u 27 mečeva, od čega 24 nokautom. Klitschko je na omjeru 37-2 (36 nokauta).

Amerikančev promotor Dan Goossen vjeruje da će publika bodriti obojicu boksera budući da je Arreola rođen u Los Angelesu, a Kličko je prošlih godina povremeno živio u tom gradu.

  • Ovo je prilika života. Borba protiv najboljeg teškaša svijeta u mom rodnom gradu je ostvarenje sna – poručio je 28-godišnji Arreola.