Atletika
0

Više od 500 učesnika na "Trci protiv droge 2009"

FENA
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv droge, u subotu 20. juna u Sarajevu će biti održana sedma međunarodna "Trka protiv droge 2009."

Manifestacija, koju organiziraju Općina Stari Grad i Udruženje građana PROI, ove će godine okupiti više od 500 učesnika, od toga oko 400 trkača, među kojim će biti aktivni atletičari, rekreativaci, kao i pripadanici Oružanih snaga BiH, SFOR-a i NATO-a. Paralelno za utrkom će biti upriličena i šetnja protiv droge.

Prethodnih šest utrka bile su izuzetno uspješne, kako po broju učesnika, tako i po rezultatima. Ovo takmičenje uvršteno je i u kaledndar međunarodnih takmičenja Atletskog saveza BiH.

Start (10.00 sati) i cilj obje trke biće na At Mejdanu. Dionica dužine 8.000 metara vodi Alejom ambasadora do Kozije ćuprije, zatim tranzitom do nekadašnje bistričke stanice.

Pobjednici će biti proglašeni u nekoliko kategorija - muškarci do 30 i više od 30 godina te najbrži takmičar, žene do 30 i više od 30 godina, najstariji i najmlađi učesnik i učesnica te tri prvoplasirana u kategoriji vojnika.

Program će biti popraćen kulturno-zabavnim programom,