BORN2SKI
137

Više od 180 takmičara iz 27 kompanija pokazalo umijeće skijanja na Bjelašnici

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Više od 180 takmičara imalo je priliku izbliza i osobno doživjeti jedinstvenu atmosferu i izazov profesionalnih skijaških utrka. Okupljeni u timove, braneći boje svojih kompanija, takmičari su pokazali pravo skijaško umijeće na BORN2SKI festival alpskog skijanja na Bjelašnici.

Bodreni velikim brojem navijača, prvo mjesto u kategoriji malih kompanija osvojila je firma Grand Automotive, u kategoriji srednjih kompanija Symphony, a u kategoriji velikih kompanija prvo mjesto i ove godine pripalo je ekipi Raiffeisen Bank.

U pojedinačnoj kategoriji, nakon napete faze ispadanja, najbolje rezultate su ostvarili Sumeja Hadžić i Kerim Sabljica, oboje iz Raiffeisen Bank.

BORN2SKI festival alpskog skijanja u četiri dana jedinstvenih sportskih sadržaja okupiti će poslovnu zajednicu, skijaške klubove, kao i sve ljubitelje skijanja i dobre zabave na snijegu. Drugi dio ovog jedinstvenog skijaškog festivala obilježit će BORN2SKI RACE CUP – za takmičare uzrasta od 8 do 16 godina. Već u drugoj godini postojanja Born2Ski Race Cup prepoznat je kao jedinstven skijaški događaj te ima priliku ugostiti takmičare iz regiona i drugih zemalja.

“Prvu noć BORN2SKI Festivala obilježila je sjajna atmosfera, uz druženje kompanija i njihovih uposlenika u potpuno drugačijem okruženju nego inače. Zadovljstvo nam ja da smo atmosferu svjetskih skijaških utrka uspijeli prenijeti na Bjelašnicu, te vjerujemo da će jučerašnji događaj biti iskustvo koje će svi učesnici dugo pamtiti.” izjavio je Jasmin Mehić, inicijator i organizator BORN2SKI projekta u BiH.

Pojedinačna kategorija žene:

  1. Sumeja Hadžić, Raiffeisen Bank
  1. Nevena Trmčić, Symphony d.o.o.
  2. Vesna Papić, Centralna Banka BiH

Pojedinačna kategorija muškarci:

  1. Kerim Sabljica, Raiffeisen Bank
  2. Dejan Lučić, Centralna Banka BiH
  3. Alen Selimović, Sarajevo City Center

Kategorija malih komapnija:

  1. Grand Automotive
  2. Comtrade
  3. Samartini

Kategorija srednjih kompanija:

  1. Symphony
  2. Authority Partners
  3. Sarajevo City Center

Kategorija velikih kompanija:

  1. Raiffeisen Bank
  2. Centralna banka BiH
  3. UniCredit Bank