{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 1.000 učesnika biciklijade u Sarajevu

F
25.9.2008. u 14:53
0
4
Više od 1.000 učesnika biciklijade u Sarajevu
0
Više od 1.000 učesnika biciklijade u Sarajevu
Sa utrke Giro di Sarajevo
Univerzitet u Sarajevu započinje školsku 2008./2009. i akademsku 59. godinu kulturno-sportskom manifestacijom "Biciklijada - Memorijal 'Suada Dilberović' 2008.", u spomen na prvu žrtvu agresije na BiH, studenticu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Kako su članovi Organizacionog odbora istakli na pres-konferenciji očekuje se više od 1.000 učesnika.

Naglašavajući da je sve spremno za održavanje Biciklijade, rektor Sarajevskog univerziteta prof. dr. Faruk Čaklovica pozvao je studente, učenike i sve građane bez obzira na spol i godine da se uključe.

Biciklijada u subotu 27. septembra počet će na Mostu "Suada Dilberović" u 10.00 sati polaganjem vijenca na spomen-ploču.

Biciklisti će voziti kroz Vilsonovo šetalište do hotela "Holiday Inn", a zatim ulicama Vrbanja, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića, te kroz centar Ilidže, Hrasničkom cestom, do cilja - Aleje platana na Ilidži, gdje će za sve učesnike prigodan kulturno-muzički program priprediti AKCUS "Seljo“.

Organizatori Biciklijade su Rektorat Univerziteta Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS-a, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo i Unija studenata Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: