sport
200

Virtuoz iz Modriče Zlatko Mešić demonstrirao nove vještine s loptom

Piše: E. M.
Zlatko Mešić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zlatko Mešić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Virtuoz sa loptom iz Modriče i predstavnik Bosne i Hercegovine u Italiji na Svjetskom finalu street style vještina sa loptom Zlatko Mešić sve ljubitelje ove vještine počastio je novim videom.

Mešić je u svojoj karijeri učestvovao na brojnim freestyle takmičenjima sa loptom, a Red Bull Street Style mu je pružio priliku da pokaže kvalitet u BiH pa je 2010. godine osvojio 2. mjesto, dok je 2012. godine dobio titulu najboljeg freestyle prvaka BiH u žongliranju loptom. U razgovoru za Klix.ba Mešić je kazao kako je novi video u kojem demonstrira svoje vještine s loptom snimljen na više lokacija u njegovom rodnom gradu Modriči i u njenoj okolini.

"U njemu sam predstavio samo dio onoga što umijem s obzirom da je dosta ljudi tražilo da uradim video sa loptom. Plan mi je da sa ovom ekipom koja je radila na ovom videu, kamermanom Željkom Predojevićem i Domagojem Skutarijem, napravim dokumentarac u kojem ću predstaviti svoju freestyle karijeru", kazao je Mešić.

U narednom periodu u Bosni i Hercegovini nisu planirana nikakva takmičenja, ali će Mešić pokušati izboriti svoje nastupe u Evropi.

"Nadam se da ću biti spreman i da ću moći učestvovati na najvećem takmičenju ove godine, otvorenom Svjetskom prvenstvu u Liberecu pod nazivom Superball 2016", poručio je Mešić.

Jedan od najvećih nastupa bh. virtuoza s loptom bio je na ceremoniji otvorenja Trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici kada je uz pratnju Murisa Varajića demonstrirao svoje vještine pred tada prvim čovjekom UEFA-e Michelom Platinijem.