sport
0

Violeta nastavlja ulagati u sport

Sarajevo-x.com
Slijedeći dugogodišnju praksu ulaganja u sport, odlukom o sponzorstvu proglašenja najboljih sportista 2007. godine u organizaciji Sportskog saveza BiH, Violeta i u 2008. godini nastavlja na svoj način podržavati bh. sport.

U okviru ove manifestacije, Violeta d.o.o, jedina domaća tvornica higijenskih proizvoda, nagradit će novčanim poklonima najbolju sportašicu, najbolju juniorku i najbolju žensku ekipu u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz ove kompanije.

Do sada je ovo poduzeće financijski podržalo veliki broj sportskih dešavanja te sportaša i klubova u BiH. Tako je prije dvije godine Violeta bila generalni sponzor ženske košarkaške reprezentacije BiH, s ciljem podizanja na viši nivo relativno zapostavljenog ženskog sporta u našoj zemlji. U 2007. godini, Violeta je sponzorirala i Košarkaški klub Bosna, te Košarkaški klub Široki Prima pivo, a još uvijek sponzorira sudije muškog košarkaškog prvenstva BiH, Lige 13.

Brojni lokalni sportski klubovi su također dobivali i dobivaju određenu financijsku pomoć ovog poduzeća, a sve u cilju poticanja i motiviranosti mladih.

"Posebno pomažemo mladima u sportu jer ih želimo skloniti sa ulice i pružiti im priliku da svoju energiju usmjere na pravi način. Nadamo se da će naše akcije pomaganja bosanskohercegovačkih sportista podstaći i druge domaće kompanije da drugačije razmišljaju, te ih motivirati da pomognu i investiraju u mlade i perspektivne sportaše“, izjavio je Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violeta d.o.o.

Uz sponzoriranje raznih sportskih manifestacija, klubova i sportaša, koje koristi da bi pomogla razvoj sporta u Bosni i Hercegovini i podigla ga na viši nivo, Violeta nastoji konstantno ostvarivati kvalitetan odnos sa zajednicom i u drugim oblastima i biti društveno odgovorno poduzeće: poštuje svjetske standarde u svojoj proizvodnji, zapošljava nove radnike i educira ih, ulaže u nove napredne tehnologije koje daju kvalitetne proizvode, te pomaže kulturu i obrazovanje putem raznih stipendiranja i sponzorstava.