Objavio saopćenje
13

Veznjak Manchester Uniteda poručio Vučiću da angažuje Vidića, HrvatI i Crnogorci kao primjer

K. H.
Nemanja Matić (Foto: EPA-EFE)
Nemanja Matić (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski vezni nogometaš Nemanja Matić oglasio se saopćenjem za javnost u kojem je pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da angažuje Nemanju Vidića za spas tamošnjeg nogometa, a koji je opet upao u krizu nakon što su Orlovi ostali bez plasmana na Euro.

Vezni nogometaš Manchester Uniteda poručio je za Nemanju Vidića da je čovjek koji treba biti na mjestu predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, a također je pomenuo i predsjednika Aleksandra Vučića da preuzme odgovornost i krene u akciju "spašavanja".

Matić je ranije najavio da će se oglasiti saopćenjem za javnost i u Srbiji se danima čekalo šta će to on poručiti nakon novog neuspjeha reprezentacije, a poznajvaći sistem u Srbiji i način na koji čitava država funkcioniše, ne treba biti iznenađenje da Vučić na kraju zaista donese konačnu odluku i, ukoiko mu se svidi ono što je Matić napisao i predložio, pobrine se da Vidić dobije pomenutu funkciju.

Također, osvrnuo se na Nogometni savez Hrvatske te Nogometni savez Crne Gore, navodeći primjer njihovih predsjednika nogometnih saveza - Davora Šukera i Dejana Savićevića. Jasno, naš savez mu ne može biti primjer ideje koju je predstavio.

"Ne tražim da se bilo ko otjera, nego tražim da Nemanja Vidić odluči ko treba i šta treba da radi u našem nogometu, jer imam apsolutno povjerenje da će uraditi sve za dobrobit ovog sporta", poručio je, između ostalog Matić.

Podsjećamo, Nemanja Vidić nedavno je poručio kako se svi u Fudbalskom savezu Srbije trebaju sramiti posla koji su napravili te da u nacionalnom nogometu nema prava ideja kako pratiti evropske trendove i ostati koliko-toliko bitna nogometna karika u Evropi.