Traži se mjesto više
126

Veliko interesovanje publike na svečanom otvorenju EYOF-a, mnogi ostali ispred stadiona

Piše: Dž. L.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" večeras se tražilo mjesto više na svečanom otvorenju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) zbog čega su mnogi, zainteresovani za praćenje ceremonije, ipak ostali ispred stadiona.

Pola sata pred početak ceremonije otvaranja na tribinama stadiona nalazilo se gotovo 20 hiljada ljudi, a stadion je nekoliko minuta pred početak svečanosti u glavnom gradu BiH popunjen do posljednjeg mjesta.

Podsjećamo, kapacitet stadiona "Asim Ferhatović Hase" je oko 35.000 mjesta, ali s obzirom da je zatvorena istočna tribina, ovaj broj umanjen je za gotovo 10.000 mjesta.

Kako nam javljaju čitatelji, ispred stadiona je ostalo skoro 5.000 ljudi koji nisu mogli prisustvovati ceremoniji. Iako su i pola sata ranije došli, zbog dugih redova i gužve nisu mogli ući.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Inače, ulaz na večerašnju ceremoniju otvorenja EYOF-a bio je besplatan za sve posjetioce, a građani su od poslijepodnevnih sati počeli pristizati na koševski stadion. Kapije stadiona bile su otvorene od 17 sati.

Posjetioci su mogli ulaziti na sjevernoj i južnoj tribini, dok su na zapadnoj tribini smještene zvanice i novinari.

Organizatori EYOF-a ranije su najavili kako će, ukoliko se sjeverna i južna tribina popune, za sve građane i građanke koji namjeravaju prisustvovati ceremoniji biti otvoren i dio istočne tribine.