sport
104

Veliki uspjeh bh. strijelaca na Trzin kupu

Klix.ba
Foto: Streljački klub Sarajevo
Foto: Streljački klub Sarajevo
Proteklog vikenda u Trzinu, u Sloveniji je održano veliko međunarodno takmičenje Trzin kup na kojem je nastupilo preko 250 strijelaca iz 12 zemalja.

Naši predstavnici ostvarili su odlične rezultate od kojih izdvajamo nastupe naših juniorki u gađanju puškom. Segmedina Bjelošević osvojila je srebrenu medalju, a Tatjana Đekanović bronzu.

Segmedina je odlično gađala u osnovnom dijelu pogodivši 412,0 krugova i ubjedljivo osvojila prvo mjesto i ulazak u finalno gađanje. Ovim rezultatom popravila je svoj lični rekord.

Druga naša predstavnica, Tatjana Đekanović, u osnovnom dijelu pogodila je 407,1 krug i u finalno gađanje ušla kao peta.

Obje takmičarke su odlično gađale finale i popele se na pobjedničko postolje. Segmedinu Bjelošević u zadnjem finalnom hicu prestigla je takmičarka iz Slovenije. Na kraju razlika je bila samo 0,3 kruga.

Pobjednica Trzin kupa za juniorke je Plavčak Tejha iz Slovenije sa 204,4 kruga, druga je Segmedina Bjelošević sa 204,1 krugom i treća Tatjana Đekanović sa 181,9 krugova.

Treba napomenuti da se po novim pravilima, koja su usvojena nedavno, osnovni dio poništava i da se finale gađa na ispadanje do zadnja dva takmičara koji odlučuju o pobjedniku.

Dobre plasmane su ostvarili i Ejla Kalabušić i Adnan Sadžak koji su osvojili šesta mjesta.