Po 23. put
163

Večeras se u Sarajevu održava Izbor najboljeg sportiste BiH u 2023. godini

E. B.
Večeras u 20 sati u hotelu "Holiday" u Sarajevu gdje će biti održana svečana manifestacija Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH uz direktan prenos na BHT1.

I ovogodišnji izbor podržao je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija, kao i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Žirijem je ove godine predsjedavao bivši reprezentativac BiH u fudbalu Branislav Krunić.

I ovaj put nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija, a večeras ćemo saznati ko će naslijediti prošlogodišnje laureate košarkaša Džanana Musu i plivačicu Lanu Pudar.

U najužoj konkurenciji ostali su nogometaš Nemanja Bilbija, taekwondoista Nedžad Husić i košarkaš Džanan Musa, a u ženskoj konkurenciji biciklistkinja Lejla Tanović, plivačica Lana Pudar i taewondistkinja Ada Avdagić.

U konkurenciji za ekipu godine su ženska odbojkaška reprezentacija BiH, HŠK Zrinjski i RK Izviđač.

Za nagradu za trenera godine u najužem izboru su Stevan Ljubičić (odbojka), Goran Grahovac (plivanje) i Toni Čolina (rukomet).

Bit će uručene nagrade i za najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, nagrada za životno djelo, nagrada za fair-play, nagrada za razvoj sporta, nagrada za najboljeg sportista u sportu za invalide i nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide.

O dobitniku nagrade čitalaca su odlučivali čitatelji "Nezavisnih" glasanjem na portalu www.nezavisne.com, a izabrali su mladog rukometaša Stefana Maksimovića.