sport
0

Večeras finale play off-a: KK Bosna - KK Široki

Sarajevo-x.com / KKBosna.com
Treći, odlučujući susret finala Play Off-a BiH za košarkaše između Bosne ASA BHT i Široki Eroneta igraće se večeras s početkom u 20 sati u Maloj dvorani KSC «Skenderija». Navijačima je obezbjeđen besplatan ulaz!

Kako prenosi KKBosna.com, ovo je odluka čelnika Bosne da majstoricu odigra u dvorani u kojoj će svega oko 1.000 navijača, uglavnom sa pretplatnim ulaznicama, prisustvovati oproštaju Nenada Markovića, igračke legende kluba i reprezentacije te sigurno najboljeg poslijeratnog košarkaša Bosne i Hercegovine.

KONAKOVIĆ: U velikoj dvorani nismo trenirali od završetka Goodyear lige. U njoj smo praktično gosti i imali bi iste uslove kao Široki. Nama je titula prvaka najvažnija i njoj smo sve podredili. Mala dvorana za ovakvu utakmicu je po našoj mjeri, a Markoviću ćemo naknadno upriličiti dostojan oproštaj od najdražeg dresa. Pojedini mediji uspjeli su u namjeri da interes za Bosnu opadne i da se minimizira naš trogodišnji mukotrpan rad. No, Bosna je jača od svih nedaća i polako se vraća na puteve stare slave. Naši navijači imaće razumjevanja i njihova podrška neće izostati, a pred samu utakmicu u prodaju će biti puštena i ograničena količina ulaznica.

BAJRAMOVIĆ: U Širokom smo planirali da osvojimo titulu prvaka BiH. Nismo čuvali rezultat i prednost od 16 poena iz prve utakmice. U jednom trenutku bili smo blizu da dođemo do trijumfa, jer smo od 13 poena zaostatka stigli na četiri koša, ali smo nesretno primili poen, šutem preko ruke i poraz je bio neminovan. Šteta je što nismo iskoristili odlično napadačko raspoloženje, no odbrana je bila slabiji segment igre. Posebno loše igrali smo u igri «jedan na jedan», za razliku od protivnika koji nije birao sredstva da zaustavi naše igrače, što su sudije blagonaklono posmatrale. Ne bježimo od uloge favorita i sigurno je da imamo imperativ, ali ne bježimo od takve uloge i znamo se nositi sa takvim bremenom.

MARKOVIĆ: Bolji smo od Širokog i siguran da ćemo se na kraju radovati. Nema mnogo mudrosti kada su ovakve utakmice u pitanju. U finalu se pokazuje karakter, odvažnost i odlučnost. Recept za pobjedu je jednostavan. Treba ponoviti pristup iz prve utakmice i neće biti bojazni za konačan ishod.