Turnir u Sarajevu
43

Vazdušnom puškom najbolje gađali Slovenka Lia Lazar i Borna Petanjek iz Hrvatske

Piše: I. P.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U streljani Olimpijske dvorane "Juan Antonio Samaranch" u nedjelju održan je jubilarni 10. međunarodni Šestoaprilski turnir u streljaštvu povodom Dana grada Sarajeva.

Na turniru kojeg je organizovao Streljački klub "Sarajevo", učestvovali su najbolji strijelci iz četiri zemlje. Svoje učešće potvrdilo je 15 klubova sa više od 60 strijelaca iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Najbolja streljačica bila je Lia Lazar iz Slovenije, drugo mjesto je zauzela Urška Kuharič iz iste zemlje, a bronzu je odnijela Daniela Vukadina iz Hrvatske. Među muškarcima najbolji je bio Borna Petanjek iz Hrvatske, srebro je odnio Marin Cerina iz Hrvatske, a treće mjesto je zauzeo Slovenac Maj Kadunc.

U kategoriji timova, najbolje streljačice bile su predstavnice Streljačkog kluba "Sarajevo" Segmedina Bjelošević, Hana Vranac i Ejla Kalabušić. Drugo mjesto odnijele su članice ekipe Kovinar, a treće mjesto streljačice iz SK "Sarajevo 2"

Najbolji streljači bili su članovi ekipe Dalmacijacement Borna Petanjek, Marin Cerina i Josip Sikavica. Drugo mjesto zauzeli su momci iz SS "Berane", a treće člaovi SK "Sarajevo".

Najboljim ekipama su dodijeljeni pehari, a pojedincima medalje.

U ime Grada Sarajeva kao pokrovitelja, turnir je otvorila Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport.