"Čelikovo srce"
0

Vaterpolo se vraća u Zenicu

Piše: E. B.
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Sve je spremno da se naredne subote, 20.augusta, na zeničkim bazenima održi manifestacija Festival sportova na vodi "Čelikovo srce", saopćili su članovi organizacionog odbora.

Na vaterpolo turniru će nastupiti Jadran iz Neuma, sarajevski klubovi Torpedo i Metalac, zatim Banja Luka i domaćin Čelik. Ovo je prvi puta da nastupaju klubovi iz cijele BiH, a tokom turnira predsjednici Vaterpolo saveza Republike Srpske i Federacije BiH će razgovarati o ujedinjavanju ovog sporta i formiranju državne lige i reprezentacije.

"Želja nam je da pokušamo u grad čelika vratiti vaterpolo sport, koji se ovdje igrao prije 40 godina. U takmičenju skokova u vodi, sa desetmetarskog tornja, potvrđen je nastup takmičara iz Mostara, Sarajeva, Banjaluke i Zenice, a predvodit će ih Lorenc Listo, pobjednik skokova sa Starog mosta u Mostaru. Organizirat ćemo i revijalne utrke u stilu delfin, i utrku štafete u plivanju mještovito u kojima će nastupiti gosti iz kluba Aquastar iz Banja Luke i naši takmičari koje predvode Benjamin Buća, Amir Grizović i Šemsa Šarić", kaže Mirza Dajić, predsjednik Gradskog kluba vodenih sportova Čelik.

Na manifestaciji Festivala spotova na vodi nastupit će 250 takmičara i stručnog osoblja, a kao gosti u vaterpolo timu Čelika rukometaš Zlatan Saračević, operski pjevač i rukometaš Medveščaka Ivan Jelić, košarkaš Feđa Jovanović, političar Nebojša Nikolić, nekadašnji Mister BiH Birnas Ibrahimagić i sportski treneri Irfan Hasagić i Sanjin Aldobašić.

Organizatori ove zanimljive ljetne priredbe su Gradski klub vodenih sportova "Čelik" i Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, a cilj im je da se dobije zanimljiva ljetna manifestacija, kojom će se animirati mladi da se bave sportovima na vodi.