sport
0

Vaterpolisti Partizana prvaci Evrope

SRNA
Vaterpolisti beogradskog Partizana osvojili su titulu šampiona Evrope, sedmu u historiji kluba, a prvu od 1976. godine.

"Crno-bijeli" su u velikom finalu fantastičnom igrom deklasirali aktuelnog prvaka i najdominantniji tim na kontitentu u posljednjoj deceniji Pro Recco sa 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1).

Italijani su poveli samo 1:0, "crno-bijeli" su krajem prvog poluvremena stekli prednost od 7:4, a potom fenomenalnom igrom u odbrani dominirali u drugom poluvremenu u kojem su primili samo dva gola za konačnih 11:7.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Miloš Korolija sa tri gola, po dva su postigli Miloš Ćuk, Vladimir Vujasinović i Milan Aleksić, a strelci su bili još Duško Pjetlović i Aleksandar Radović. 

Partizan je sada uz zagrebačku Mladost ponovo najtrofejniji tim u Evropi sa sedam titula, dok je Pro Recco ostao na šest od kojih je četiri osvojio u posljednjih pet godina. 

Trener Partizana, legenda srpskog i svjetskog vaterpola Igor Milanović, koji predvodi "crno-bijele" u posljednje dvije sezone, uspio je da u matičnom klubu osvoji najsjajniji trofej kao šef stručnog štaba pošto mu se nije posrećilo kao igraču prije više od 20 godina.

Treće mjesto na Final fouru, koji je igran u Rimu, osvojili su vaterpolisti Mladosti pošto su nakon izvođenja penala pobijedili ekipu crnogorske Budve sa 14:12.