sport
0

Vaterpolisti GKVS "Sarajevo" trijumfom završili sezonu

Sarajevo-x.com
Velikim trijumfom nad juniorima UVK "Mladost" vaterpolisti GKVS "Sarajevo" proteklog vikenda okončali su uspješnu sezonu.

Visokim rezultatom 17:6 (2:2) (2:3) (0:7) (2:5) na revijalnoj utakmici u povodu druge godišnjice Olimpijskog bazena Otoka definitivno su potvrdili da vrijedno i u kontinuitetu rade sa svojim omladinskim pogonima.

Najefikasniji, kao i najbolji pojedinac utakmice, bio je 16-godišnji Adin Idrizović sa šest pogodaka. Također, u redovima "Sarajlija" istakli su se i Edin Ogrešević, te kapiten Stefan Jovančić sa po tri gola.

Za GKVS "Sarajevo" nastupili su: Alikadić, Halilović, Šanta, Veža 1, Zornić 1, Ivanišević, Komar, Habeš 1, Tahmaz 1, Idrizović 6, Agić 1, Ogrešević 3, Jovančić 3 (c). Trener: Bojan Mustur.

Podsjećamo, GKVS "Sarajevo" u proteklih šest mjeseci se okitio sa nekoliko značajnih domaćih i internacionalnih trofeja u plivanju i vaterpolu, te sa preko 500 medalja.

Klub je osnovan prije 18 mjeseci, a vode ga istaknuti olimpijci BiH, te reprezentativci bivše države u plivanju i vaterpolu.