Zadovoljan rezultatom
98

Varešanović kritikovao Gruzijce: Zašto su naši navijači izbačeni? Ne znam šta su mogli uraditi

H. H.
Mirza Varešanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Mirza Varešanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Mirza Varešanović nakon utakmice u Gruziji protiv Topreda (2:2) izjavio je da je rezultat najrealniji, ali da mu nije jasno zašto su Horde zla izbačene sa stadiona.
Sarajevo je igralo odlično u prvih pola sata, a ostatak utakmice i nije bio naročito dobar za Bordo tim. Ipak, Varešanovića je prije svega zanimalo šta se desilo sa Hordama zla i zbog čega su izbačeni uoči početka utakmice.

"Zašto naši navijači nisu bili na stadionu? Prevaili su toliki put da bi došli ovdje. Volio bih da mi neko odgovori na to pitanje. Mislim da nije korektno da toliko kilometara prevale da dođu i gledaju svoj klub, a da onda ne budu na stadionu. Ne znam šta se moglo desiti i nije mi jasno", rekao je Varešanović, koji se potom osvrnuo na samu utakmicu.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica. Prvo poluvrijeme smo bili puno bolja ekipa, pogodili smo dvije stative i imali još nekoliko šansi. Gol smo primili u najgore vrijeme nakon prekida. U nastavku smo brzo izjednačili, ali smo i brzo primili gol. U drugom poluvrmenu smo malo pali nakon izjednačenja i mislim da je ovo najrealniji rezultat", izjavio je Varešanoviš poručivši da je zadovoljan i da će Sarajevo u revanšu preuzeti ulogu favorita.

Revanš susret je na programu za sedam dana na Koševu kada će Sarajevo pokušati izboriti prolaz dalje.