|

Vanredne mjere za utakmicu Čelik - Sarajevo

Vanredne mjere za utakmicu Čelik - Sarajevo
0
F
FENA
8.9.2006. u 12:34
1
komentara
0

dijeljenja
Vanredne mjere za utakmicu Čelik - Sarajevo
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona najavilo je danas da će poduzeti pojačane mjere kako bi se utakmica 5. kola Premijer lige BiH u nogometu između NK Čelik i FK Sarajevo, koja se igra 10. septembra u 19 sati na stadionu Bilino polje, odigrala bez većih problema.
"MUP ZDK-a procjenjuje da se radi o utakmici visokog rizika i na bazi takve procjene MUP će prilikom planiranja osiguranja navedene utakmice preduzeti pojačane mjere, kako bi se utakmica održala u sigurnim uvjetima i kako bi bilo spriječeno ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti", kažu iz MUPZDK-a.

Policija podsjeća da će prema Zakonu o održavanju sportskih priredbi ZDK-a, u nedjelju biti zabranjeno unošenje na stadion oštrih i tvrdih predmeta, pirotehničkih sredstava, alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka. U nedjelju će na snazi biti i zabrana saobraćaja na dijelu Obalnog bulevara od kafe "Čarli" do hotela "Metalurg", a za vozila kojim se u Zenicu dovezu navijači FK Sarajevu osiguran je parking kod sjeverne tribine stadiona Bilino polje.

U osiguranju ove utakmice bit će angažovane značajne policijske snage MUPZDK-a i Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo i MUPSBK-a.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...