Mora se odmoriti
2

Van der Sarov agent: Naravno da nije dobro, situacija nije nimalo bezazlena

K. H.
Edwin van der Sar
Edwin van der Sar
Zdravstveno stanje legendarnog nizozemskog golmana Edwina Van der Sara bolje je u odnosu na prošle dane, a njegov agent Rob Jansen za nizozemske medije rekao je da situacija nije bezazlena i da je najvažnije da se dobro odmori.
Van der Sar je prevezen u splitski KBC u petak te je zadržan na odjelu intenzivne njege zbog krvarenja na mozgu, a prethodno je bio na ljetovanju na Hvaru odakle je helikopterom prebačen u bolnicu.

"Naravno da nije dobro, ali ono najvažnije, njegovo stanje je pod kontrolom. U dobrim je rukama, supruga Annemarie je tamo s njim i njihovim sinom. Čujemo se stalno, a najvažnije je da je njegovo stanje stabilno, iako je sve još uvijek zabrinjavajuće", rekao je Jansen pa nastavio:

"Mora se odmoriti. Nadamo se da će sve s njim biti u redu, ali situacija nije bezazlena. Krvarenje u mozgu je vrlo ozbiljna stvar. Njegova supruga je također imala problem s tim 2009. godine."

Van der Sarova karijera trajala je 21 godinu, a najupečatljiviji trag je ostavio braneći za United i Ajax.

S Manchester Unitedom je osvojio četiri naslova engleskog prvaka i Ligu prvaka 2008. godine, igrao je još za Juventus i Fulham, a krajem maja je napustio funkciju direktora u Ajaxu. Jedanaest godina je proveo na toj poziciji u svom matičnom klubu, a tokom većine njegovog mandata Ajax je bio dominantan u Nizozemskoj te je 2018. godine stigao i do polufinala Lige prvaka.