sport
269

Valentino Rossi: Lorenzo nije istinski šampion, ovo je sramota!

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni Valentino Rossi nije stigao do desete titule u karijeri, a nakon utrke u Valensiji nije mogao kriti razočarenje, te je otvoreno progovorio o svemu onome što ga muči.

Podsjetimo, Rossi je utrku počeo sa posljednjeg startnog mjesta zbog suspenzije zbog guranja Marca Marqueza na prethodnoj utrci u Maleziji, a ciljnu liniju je prošao kao četvrtoplasirani, što mu nije bilo dovoljno da slavi titulu prvaka svijeta.

Njegov timski kolega iz Yamahe Jorge Lorenzo je slavio na utrci i osvojio titulu, a drugoplasirani i trećeplasirani su bili vozači Honde Marquez i Dani Pedrosa.

"Još u četvrtak sam znao šta se sprema kada je Marquez izjavio da neće uraditi ništa što bi naškodilo Lorenzu i tada sam shvatio da su oni sklopili pakt. Ovo je sramota! Lorenzo je imao 'tjelohranitelja' na stazi. Desilo se tačno ono što sam očekivao", izjavio je Rossi jasno aludirajući na to da su Lorenzo i Marquez vozili stalno jedan uz drugog.

"Na kraju se sve svelo na rat dvije nacije. Ne razumijem Hondu koja je pustila da vozač Yamahe pobijedi. Mislim da ni Lorenzu nije isti osjećaj kada je pobijedio na ovakav način. On nije istinski šampion jer je do titule došao na način koji nikad nije viđen u našem sportu", izjavio je popularni Doktor koji je otkrio koja utrka ga je koštala titule.

"Najviše mi je žao zbog utrke na Phillip Islandu kada sam bio brži od Lorenza i kada sam zaslužio da pobijedim i to je bio ključni momenat sezone. U normalnim i poštenim uslovima ja bih danas startovao sa 18 poena prednosti i sa neke od pol pozicija", izjavio je Valentino Rossi.