|

Uvažene žalbe italijanskih klubova, Lazio i Fiorentina ipak u Serie A

Uvažene žalbe italijanskih klubova, Lazio i Fiorentina ipak u Serie A
0
F
FENA
26.7.2006. u 10:00
0
komentara
0

dijeljenja
Uvažene žalbe italijanskih klubova, Lazio i Fiorentina ipak u Serie A
Drugostepeni italijanski sportski sud smanjio je kazne nogometnim prvoligašima umiješanim u skandal oko namještanja utakmica.
Tako je samo Juventus izbačen u drugu ligu, dok će ostala tri kluba - Lazio, Fiorentina i Milan - umiješana u skandal namještanja rezultata u sezoni 2004/05., početi slijedeću sezonu u prvoj ligi, ali s različitim negativnim bodovima.

Lazio i Fiorentina su vraćeni u prvu ligu u odnosu na odluke prvostupanjskog suda, a Milanu, koji je ostao u prvoj ligi, ali bez mogućnosti igranja u Ligi prvaka, sada je dopušteno igrati u najvažnijem europskom kupu.

Lazio, koji je u prvoj presudi bio izbačen iz prve u drugu ligu uz još sedam bodova kazne, ostaje u prvoj ligi, ali će startati s minusom od 11 bodova.

Milan, koji je bio kažnjen s 15 bodova, ali uz ostanak u prvoj ligi, s time što je za prošlu sezonu bio kažnjen s čak 44 boda minusa pa nije mogao nastupiti u europskim kupovima, sada je kažnjen s 30 bodova minusa u prošloj sezoni i omogućeno mu je sudjelovanje u Ligi prvaka, te u novu sezonu starta s minusom od osam bodova.

Juventus je izbačen u drugu ligu, ali će startati s minusom od 17 bodova, umjesto 30 bodova, s koliko je bio kažnjen na prvostupanjskom sudu, što ga je praktički primoralo na dvije godine borbe u drugoj ligi. Sad se ekspresni povratak u Serie A ipak čini realniji.

Fiorentina, koja je bila izbačena u drugu ligu uz 12 bodova minusa, vraćena je u prvu ligu i starta s 19 bodova minusa.

Ako ne bude žalbi Upravnom sudu, italijansko prvenstvo krenut će 26. augusta. Smanjene su i kazne dužnosnicima klubova.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.