{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utrka "Škoda XC lige" u Mostaru

2.9.2016. u 08:07
27
0
Utrka "Škoda XC lige" u Mostaru
27
Utrka "Škoda XC lige" u Mostaru
U nedjelju, 4. septembra će se u Mostaru održati četvrta po redu utrka "Škoda XC lige", najjačeg takmičenja u brdskom biciklizmu u BiH. Staza postavljena na veoma atraktivnoj lokaciji Fortica iznad Mostara dugačka je četiri kilometra, a takmičari voze od dva do šest krugova, ovisno o kategoriji.
Nekada zapušten i neuredan ovaj lokalitet zahvaljujući volonterskim aktivnostima članova MTBA iz Mostara sve više poprima odlike jednog velikog bike parka. Uklonjene su gomile smeća koje ostavljaju neodgovorni pojedinci a na više mjesta izgrađene betonske klupe i odmorišta sa prelijepim pogledom na grad.

Nedavno su gradske vlasti ustupile stari razrušeni austro-ugarski bunker ovom udruženju na korištenje pa je za očekivati i izgradnju doma za planinare, šetaće i bicikliste. Stoga i utrka "Škoda XC lige" na ovom području ima poseban značaj kako bi ovo područje nedaleko od Mostara oživjelo.S obzirom da je ovo pretposljednja utrka Premijer lige ove sezone očekuje se žestoka borba jer je svaki bod važan, a tehnički zahtjevne dionice staze obećavaju posebnu atrakciju za gledaoce.

Start utrke je predviđen za 12,00 sati, a takmičiti se pored licenciranih UCI takmičara mogu i zainteresovani u hobby kategoriji za što nije potrebno prethodno članstvo u nekom klubu niti posjedovanje licence.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: