NS BiH
0

Usvojen prijedlog pravilnika o nagradama za rezultate "A" reprezentacije

FENA
U Sarajevu je danas održana 16. redovna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, na kojoj je, uz određene primjedbe, usvojen Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 14. i 15. sjednice IO, u okviru kojih je imenovana Konkursna komisija koju čine predsjednik i potpredsjednici komiteta za Propise koja će provesti postupak za izbor generalnog sekretara.

Selektor A reprezentacije Miroslav Blažević informirao je članove Izvršnog odbora o prijateljskoj utakmici BiH - Bugarska i kvalifikacijskom susretu sa Španijom, naglasivši da je zadovoljan zalaganjem igrača, prijemom publike ali i bezrezervnom podrškom članova Predsjedništva i Izvršnog odbora NSBiH.

Nakon rasprava usvojen je Prijedlog Pravilnika o nagradama za rezultate A reprezentacije BiH, dok je Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o platama Generalnog sekretarijata NSBiH vraćen na usaglašavanje Komitetu za finansije i Predsjedništvu NSBiH.

Usvojen je Izvještaj o finansijskoj situaciji NSBiH na dan 30. 06. 2008., s prijedlogom mjera na njenom prevazilaženju do 2011. godine.

Usvojen je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o kalendaru takmičenja NSBiH u jesenjem dijelu sezone 2008./2009. Zbog utakmice A2 reprezentacije BiH i C selekcije Engleske koja je na rasporedu 16. septembra, pomjeraju se utakmice šesnaestine finala Kupa BiH za 24. septembar, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.