Road to EYOF 2019
88

Uspješni nastupi naših brzoklizača na Alpe Adria Trophy Sarajevo Openu 2018

Klix.ba
Proteklog vikenda u dvorani "Juan Antonio Samaranch" održano je međunarodno takmičenje u brzom klizanju na kratke staze Alpe Adria Trophy Sarajevo Open 2018.

Ovo je ujedno bilo i testno takmičenje za EYOF 2019 na kome je učestovalo 50 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Boje naše zemlje branili su brzoklizači Klizačkog kluba "Bosna", koji su osvojili 8 medalja u pojedinačnoj konkurenciji i 3 u štafetnim utrkama.

Asji Zajimović u Junior F kategoriji bila je četvrta, a u kategoriji D Ermin Rašćić osvojio je srebrenu, a Ilan Krstić bronzanu medalju. U kategoriji Junior C Sumeja Zajimović osvojila je bronzu, Pierre Bennet srebro, a Muhamed Zajimović u kategoriji Junior B bio je četvrti. U Junior A kategoriji Mak Krstić osvojio je zlatnu medalju, dok je Hana Hasanefendić bila srebrena.

U seniorskoj konkurenciji Samra Selimbegović je osvojila bronzanu, a Tarik Omeragić srebrenu medalju i tom prilikom popravio je lične rekorde na 500 i 1000 m za 3 sekunde, što je dobar znak da spremno dočekuje svoj prvi nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u brzom klizanju koje se održava polovinom marta u Kanadi. I Mak Krstić također u martu nastupa u Poljskoj na Svjetskom juniorskom prvenstvu.