11 medalja
25

Uspješni nastupi KRSG Sloboda u Peruđi i Novom Sadu

Autor: E. B.
Proteklog vikenda gimnastičarke Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda bile su veoma aktivne u učestvovale na dva turnira, XIV internacionalnom turniru u ritmičkoj gimastici Foligno (Peruđa, Italija) i Ritmix Cupu u Novom Sadu.

Na turniru u Italiji učestvovalo je sedam takmičarki iz prvog tima u individualnim vježbama, to su Nejla Muradbegović, Elena Lončar, Irma Jukić, Amila Bećirović, Zuhra Tufekčić, Esma Huskanović i Sara Muradbegović.

Ovaj turnir je jedan od najjačih i najkvalitetnijih turnira na kojem je KRSG Sloboda učestvovao. Dokaz tome jeste učešće 10 zemalja svijeta (SAD, Meksiko, Rusija, Španija, Njemačka, Turska, San Marino, Mađarska, Bosna i Hercegovina i Italija).

Pored velikog broja država, kvalitet svih učesnica turnira bio je na jako visokom nivou.

Gimnastičarke Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda osvojile su dvije bronzane medalje i pehare, a to su Nejla Muradbegović i Elena Lončar.

Dok je jedan dio ekipe bio uspješan u Italiji, drugi dio ekipe KRSG Sloboda je također bio uspješan na turniru ritmičke gimnastike Ritmix Cup u Novom Sadu.

Na ovom turniru učestvovalo je oko 800 gimnastičarki u grupnim i individualnim vježbama.

Gimnastičarke Slobode su se u Novom Sadu takmičile u grupnim i u individualnim vježbama, te osvojile devet medalja od kojih je pet zlatnih, jedna srebrena i tri bronzane.

Grupna vježba bez rekvizita osvojila je prvo mjesto, dok je grupna vježba sa loptama osvojila treće mjesto.

U grupnoj vježbi bez rekvizita učestvovale su Emina Kalić, Aiša Behrem, Ema Imamović, Ema Ibrahimović, Ajla Ramić, Dana Nuhanović, Mirna Nakić, Sara Rizanaj, Amina Mukić i Amina Đulović.

U grupnoj vježbi sa loptama učestvovale su Lana Petric, Ema Đulbić, Lamija Prelić, Lana Simendić, Mela Jašarević, Lana Ćustendil, Nadija Hadžibegić i Divna Mahmutović.

U individualnim vježbama zlatne medalje su osvojile Emina Kalić, Lamija Prelić, Divna Mahmutović i Lana Petric. Srebrenu medalju osvojila je Lana Simendić, a bronzane medalje osvojile su Nadija Hadžibegić i Mela Jašarević.

Ema Đulbić i Lana Ćustendil su osvojile odlično četvrto i peto mjesto.