sport
0

Uspješni nastupi klizača Bosne na međunarodnim takmičenjima

FENA
Članovi KKK Bosna proteklog vikenda ostavrili zapažene rezultate na nekoliko značajnih međunarodnih takmičenja u umjetničkom i brzom klizanju.

Na Otvorenom prvenstvu Slovenije u umjetničkom klizanju u Ljubljani naš seniorski reprezentativac - Damjan Ostojić osvojio je srebrenu medalju u konkurenciji klizača iz četiri zemlje. Ovim uspjehom Ostojić je stekao realne osnove da nastupi i na Evropskom prvenstvu, koje će je u januaru održati u Zagrebu.

Drugi uspjeh zabilježila je Arijana Tirak, koja je osvojila sedmo mjesto na međunarodnom takmičenju u umjetničkom klizanju - „Trofej Beograda", u konkurenciji 13 klizačica iz Rusije, Italije, Srbije i Hrvatske.

Na međunarodnom turniru u brzom klizanju u njemačkom Drezdenu, član KKK Bosna i reprezentativac BiH, Edin Branković u konkurenciji 20 takmičara iz 15 zemalja Evrope na 1 000 m oborio je (vlastiti) državni rekord BiH, koji sada iznosi 1 35.282 (raniji je iznosio 1.36,768).

Branković nastavlja pripreme u Budimpešti za nastup na svjetskom juniorskom prvenstvu u brzom klizanju, koje će se od 11. do 14. januara održati u italijanskom Bolcanu.