sport
7

Uspješna godina bh. atletičara: Amel Tuka potpisao ugovor sa Adidasom

Piše: E. M.
Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka prošle godine je postigao veoma dobre rezultate, što je rezultiralo potpisivanjem ugovora sa firmom Adidas koja će u narednih godinu dana našem atletičaru osigurati najbolju sportsku opremu.

Amel Tuka je kazao da je kontakt sa Adidasom ostvaren prije Evropskog prvenstva koje je održano u Cirihu.

"Prije Evropskog prvenstva moj menadžer je stupio u kontakt sa menadžerom Adidasa, oni su se dogovorili i samo su čekali moj rezultat u Cirihu. Pošto sam ušao u finale, ljudi iz Adidasa su bili zadovoljni i tako smo uspjeli napraviti ovaj dogovor", izjavio je Tuka za Klix.ba, te dodao da se nada da će u 2015. godini napraviti bolje rezultate, čime bi i stavke novog ugovora trebale biti bolje.

Ovaj uspješni bh. atletičar je istakao da je potpisivanje ugovora sa Adidasom velika odskočna daska u njegovoj karijeri.

"Sigurno je da je ovo jedan veliki korak naprijed i velika motivacija za mnogo veći rad i trud. Trenutno se nalazim na pripremama u Veroni, a u petak idem u Belgiju gdje imam prvu trku u dvorani", dodaje on.

Podsjetimo, Amel Tuka je krajem januara izabran za najboljeg sportistu Grada Zenice u 2014. godini, a protekle godine ostvario je zapažene rezultate u Cirihu, Amsterdamu, Pitestiju, Velenju... Glavni cilj u 2015. godini mu je Svjetsko prvenstvo u Pekingu, koje će biti održano krajem jula, kada će prvi put trčati sa trenutno najboljim svjetskim atletičarima svijeta.