|

Uspješan nastup klizača "Bosne" u Turskoj

Uspješan nastup klizača "Bosne" u Turskoj
0
F
FENA
1.12.2010. u 20:33
0
komentara
0

dijeljenja
Uspješan nastup klizača "Bosne" u Turskoj Foto: Arhiv
Klizači "Bosne" učestvovali su na prestižnom takmičenju u brzom klizanju u turskom gradu Erzurumu, gdje su ostvarili zapažene rezultate i oborili nekoliko državnih rekorda.
Muška štafeta BiH u sastavu: Nihad Bašić, Mirza Karić, Ademir Babaić i Ensar Omerhodžić osvojila je šesto mjesto u disciplini 5.000 m postavivši državni rekord.

Državne rekorde oborili su pojedinačno Bašić i Babaić.

Najmlađa takmičarka koja je nastupila u Turskoj Lamija Avdić osvojila je 18. mjesto, iako zbog povrede nije nastupila u svojoj najboljoj disciplini.

Po riječima trenera Sandre Đanešić, ovaj uspjeh ima veliki značaj s obzirom na to da mladi klizači Bosne još nisu počeli da treniraju na ledu i da su nastupili u konkurenciji seniora i seniorki.

Takmičenje u Erzurumu organizirao je Klizački savez Turske kao generalnu probu pred Univerzijadu 2011. koja će biti održana u tom gradu. Na takmničenju su nastupili najbolji klizači (seniori i seniorke) među kojima je bilo i desetak olimpijaca. Takmičari Bosne nastupili su zahvaljujući pomoći domaćina koji im je platio troškove boravka, saopćeno je iz Klizačko-koturaljskog kluba Bosna.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.