sport
0

Uroš Kutlešić i Ana Subotić iz Srbije pobjednici Vivicitte u Sarajevu

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Međunarodna tradicionalna ulična trka Vivicitta održana je danas u Sarajevu.

U oficijelnoj trci na 12 kilometara, u kategoriji muškaraca prvo mjesto uzeo je Uroš Kutlešić (AK Užice, Srbija), drugo mjesto zauzeo je Zaim Šuman (AK Goražde, BiH), dok je na trećem mjestu završio Alija Imamović (AK Goražde, BiH).

U kategoriji žena prvo mjesto zauzela je Ana Subotić (AK Javor - Ivanjica, Srbija), drugo mjesto je zauzela Ana Sekulić (AK Užice - Užice, Srbija), a trećepozicionirana je Hanifa Terzić iz Sarajeva.

Rekreativna trka na četiri kilometra trčala se u pet kategorija, i to u kategoriji osnovnih škola, (muškarci, žene), kategoriji srednjih škola, (muškarci, žene), kategorija univerziteta/studenti, (muškarci, žene) te kategorija rekreativaca, (muškarci, žene) i kategorija veterana, (muškarci, žene).

Učesnici službene utrke su trčali tri kruga, odnosno 12 kilometara, a ostali jedan krug, odnosno četiri kilometra.

Ovogodišnja Vivicitta održana je pod sloganom "Za naprednije gradove i lokalne zajednice''.

Učestvovalo je oko 1.500 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Utrka u Sarajevu održava se od 1995. godine, a start je kao i ranije bio kod BBI centra, a dionica je vodila ulicama Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, okretište Vijećnice, te ulicama Mula Mustafe Bašeskije i Titovom do cilja, Veliki park.

Trka je organizirana pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, a organizator je Sportski savez KS-a.