Više od 380 trkača
484

Uroš Gutić i Alma Hrnjić pobjednici utrke "Kakanj za 5"

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Na ulicama Kaknja večeras je održana 4. po redu utrka "Kakanj za 5" na kojoj je učešće uzelo više od 380 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regije, a pobjednici su Uroš Gutić iz Nevesinja i Alma Hrnjić iz Sarajeva.

Utrka "Kakanj za 5" održana je u sklopu manifestacije Kakanjski dani, a predsjednik Udruženja "KA plus" Senad Bajrić je kazao da je ovo najmasovnija utrka do sada te da su uradili sve da bude na visokom nivou što su u konačnici prepoznali i takmičari i pohvalili domaćine za organizaciju večerašnje utrke.

Više od 380 takmičara krenulo je sa starta u centru Kaknja, a najbrži u muškoj konkurenciji bili su Uroš Gutić iz Nevesinja, Emir Hastor iz Goražda te Alija Imamović iz Sarajeva.

"Ovo je bila jedna veoma fina trka i bilo je fino vidjeti ovoliko trkača na jednom mjestu. Osim brojke takmičara moram reći da je bilo i kvalitetnih trkača, pa Hastor, Gutić i ja već neko vrijeme mijenjamo pozicije na utrkama u 5 i 10 kilometara. Čestitke svima na organizaciji koja je iz godine u godinu sve bolja", kazao je Imamović.

U ženskoj kategoriji prvoplasirana je bila Alma Hrnjić iz Sarajeva, drugoplasirana Banjalučanka Lucia Kimani te trećeplasirana Adela Čomor iz Sarajeva.

Predsjednik Udruženja "KA plus" Senad Bajrić je na kraju kazao da je zadovoljan odzivom takmičara te kako je sve proteklo, a posebne riječi hvale uputio je partnerima utrke koji su od početka s njima - Općini Kakanj i marketu Crvena jabuka.

U večerašnjoj trci učešće su uzeli i najmlađi takmičari koji su se takmičili u uvodnim utrkama za predškolski uzrast te izrast 1-2 razreda, dok je bilo onih koji su završili i večerašnjih pet kilometara za što su zasluženo dobili medalju.