{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upriličen prijem za Irnu Pršeš, osvajačicu zlatne medalje na specijalnim ljetnim OI

F
22.2.2008. u 15:29
0
0
Upriličen prijem za Irnu Pršeš, osvajačicu zlatne medalje na specijalnim ljetnim OI
0
Upriličen prijem za Irnu Pršeš, osvajačicu zlatne medalje na specijalnim ljetnim OI
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je u Gradskoj upravi upriličila prijem za Irnu Pršeš, sportašicu NVO altruista "Svjetlo" koja je na Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama u Kini osvojila zlatnu medalju u plivanju.
Prijemu su prisustvovali Emir Mališić i Mirsad Smajić, također, članovi i sportaši ove NVO, izvršni direktor Haris Čaušević i volonter Mirela Ovčina.

Gradonačelnica je čestitala olimpijskoj šampionki na uspjehu te joj uz prigodan poklon uručila i novčanu nagradu.

- Irna je hrabro i na najbolji način predstavila svoju državu kao i olimpijski grad Sarajevo te time pokazala da imamo i olimpijaca u našem gradu – istaknula je Borovac.

Svestrana sportašica Irna Pršeš zahvalila je na podršci te gradonačelnici poklonila maskotu s Olimpijade u Kini.

Gradonačelnica je izrazila priznanje i izvršnom direktoru Harisu Čauševiću koji svojom pozitivnom i pokretačkom energijom izuzetno mnogo čini za osobe s umanjenim sposobnostima.

- Irna, Emir, Mirsad i drugi članovi NVO altruista "Svjetlo" svojim izvanrednim uspjesima, nebrojeno puta do sada, dokazali su da je dijete s umanjenim sposobnostima svako drugo zdravo dijete, koje uz stručan rad, nesebično zalaganje i entuzijazam djelatnika, roditelja i volontera, može da vodi dostojanstven, osmišljen i kreativan život – istaknula je gradonačelnica.

Ona je dodala da ova nevladina organizacija i ubuduće može računati na Grad Sarajevo kao partnera, koji je i u ovoj godini predvidio finansijska sredstva u vidu podrške projektima i aktivnostima članova NVO altruista "Svjetlo".

Zahvalivši na prijemu i podršci Gradu Sarajevu koju imaju još od svog osnivanja, Čaušević je sa svojim mladim članovima gradonačelnicu upoznao o projektima koje vodi ova organizacija, a riječ je o školi demokratije, art-radionici, mnogobrojnim sportskim sekcijama...

Oni su također istaknuli da očekuju podršku organa vlasti kad je riječ o nastavku školovanja, zapošljavanju i aktivnom uključivanju osoba s umanjenim sposobnostima u sve sfere života da bi postali korisni članovi društva, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: