|

Upoznajte Nikolu Miloševića, nogometnog freestylera iz Smedereva

Upoznajte Nikolu Miloševića, nogometnog freestylera iz Smedereva
0
Piše: D. B.
13.1.2014. u 15:19
3
komentara
0

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Devetnaestogodišnji student Nikola Milošević iz Smedereva u Srbiji zaljubljen je u nogometnu loptu od djetinjstva. Danas se bavi freestyle nogometom, a nedavno je osvojio i treće mjesto na evropskom prvenstvu.
Nikola je u kratkom razgovoru za portal Klix.ba otkrio svoju strast prema ovom sve popularnijem sportu.

"Freestyle nogometom se bavim tri godine, a ljubav prema ovom sportu se javila u djetinjstvu. Oduvijek su me privlačili trikovi s loptom. Ranije sam trenirao nogomet, ali sam prekinuto s treninzima. Međutim, s loptom sam se nastavio družiti, tako da sam se počeo baviti freestyleom. Najdraži freestyleri su mi Tom Folan, Andrew Henderson i Szymon Skalski, ", izjavio je Milošević.


Učestvovao je i na nekoliko različitih takmičenja, a najznačajnije je svakako evropsko prvenstvo na kojem je osvojio treće mjesto.

"Bio sam na nekoliko takmičenja, dva međunarodna u Mađarskoj i Hrvatskoj, gdje sam osvojio dva druga mjesta, a na nedavno završenom evropskom prvenstvu sam bio treći", rekao je Milošević, koji je učestvovao i u srbijanskom showu "Ja imam talenat".


On se nada da će freestyle nogomet postati veoma popularan sport u Srbiji.

"Sva takmičenja na kojima sam bio održana su van Srbije, tako da se nadam da će sport nastaviti s razvojem i da će imati uspješnu budućnost i u mojoj zemlji", završio je Milošević.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...