sport
29

Ukrajinska "Čelična dama" izdržala pogodak diskom u nos

Klix.ba
Natalia Semenova (Foto: AFP)
Natalia Semenova (Foto: AFP)
Ukrajinka Natalia Semenova nije imala sreće na početku Svjetskog atletskog prvenstva u Moskvi nakon što ju je slučajno diskom pogodila poljska takmičarka Zaneta Glanc.

Evropsku dobitnicu bronzane medalje u ovom takmičenju zadobila je povrede nosa dok je sjedila u blizini kruga odakle se baca disk.

"Trener mi je rekao da se ne takmičim nakon ovoga. Ali, morala sam baciti disk kako bih pokazala suprugu i roditeljima u Donetsku koji su takmičenje gledali preko TV-a da sam dobro i da sam još uvijek Čelična dama", kazala je Semenova koja je takmičenje završila kao posljednja u kvalifikacionoj grupi dok je njena kolegica Glanc prošla u finale.

"Žao mi je što mi se ovo desilo danas jer sam bila u velikoj formi i imala odlične rezultate na zagrijavanju. Uvjerena sam da bi bila u finalu", dodala je ova bacačica diska kojoj je nos u potpunosti smrskan u Moskvi.

Ona će morati sačekati nekoliko dana i, najvjerovatnije, biti podvrgnuta operaciji.

Za razliku od Semenove, Glanc je osigurala svoje mjesto u današnjem finalu. Cijeloj situaciji svjedočila je i hrvatska bacačica diska Sandra Perković.

"Bila sam joj u blizini. Poljakinja se zagrijavala nakon čega ju je diskom udarila u lice. Kad sam vidjela da krvari, prišla sam joj sa peškirom i vodom te joj pomogla", kazala je Perković.