Zastrašujuća tragedija
28

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo iz nehata nakon što je hokejašu prerezao vrat tokom meča

D. P.
Jonhson je važio za vrlo talentovanog hokejaša i igrao je u NHL-u (Foto: Nottingham Panthers)
Jonhson je važio za vrlo talentovanog hokejaša i igrao je u NHL-u (Foto: Nottingham Panthers)
Britanski mediji potvrdili su da se dogodilo hapšenje muškarca pod sumnjom za ubistvo iz nehata tokom kojeg je stradao hokejaš Adam Johnson.
Krajem oktobra svijet sporta se suočio s jednom od najtragičnijih priča posljednjih godina. Hokejaš Adam Johnson (29) okončao je život na jeziv način nakon što mu je rival prerezao vrat klizaljkom tokom utakmice između Nottinhgam Panthersa i Sheffield Steelersa.

Zastrašujućim scenama je prisustvovalo 8.000 gledalaca u dvorani, a 29-godišnji hokejaš je prevezen u bolnicu gdje je odmah proglašen mrtvim. Utakmica u Sheffieldu nikada nije nastavljena.

Policija južnog Yorkshirea saopćila je da je u utorak uhapšen osumnjičeni za ubistvo iz nehata jer je utvrđeno da je Johnson preminuo od posljedica smrtonosne povrede vrata. Ispostavilo se da je riječ o hokejašu Mattu Petgraveu, koji je zadržan u pritvoru.

"Naša istraga odmah je pokrenuta nakon tragedije i sada provodimo obimne istrage kako bi spojili događaje koji su doveli do gubitka Adama u ovim neviđenim okolnostima", saopćio je glavni nadzornik detektiva Becs Horsfall.

Pošto je dvorana bila ispunjena, a meč bio u direktnom TV prijenosu, igrači obje ekipe odmah su formirali obruč oko Johnsona kako niko ne bi svjedočio zastrašujućim scenama. Dvorana je odmah ispražnjena.