|

Ugovor o saradnji atletskih saveza BiH i Francuske

Ugovor o saradnji atletskih saveza BiH i Francuske
0
F
FENA
1.2.2011. u 13:41
0
komentara
0

dijeljenja
Ugovor o saradnji atletskih saveza BiH i Francuske
Predsjednik Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Osman Puškar i predsjednik Francuske atletske federacije Bernard Amsalam potpisali su danas u Sarajevu četverogodišnji ugovor o saradnji.
Puškar je kazao da će ugovor biti od izuzetnog značaja za bh. atletiku jer će podstaći saradnju Francuske i BiH u više sportskih disciplina. Programom su predviđene razmjene atletičara i sportskih programa, učešće na takmičenjima i gostovanja, tako da će se bh. atletičari ubuduće takmičiti na brojnim sportskim manifestacijama u Francuskoj.

''Francuska je do sada ugovore potpisivala samo s frankofonskim zemljama, ali se Francuski atletski savez odlučio približiti evropskim zemljama koje nemaju dovoljno razvijene atletske programe'', rekao je Amsalem.

Francuzi su prije BiH slične ugovore potpisali s Armenijom i Gruzijom. Amsalem je dodao da su ugovori potpisani radi jačanja evropske atletike, koja u posljednje vrijeme posustaje na svjetskoj sceni.

Potpisivanju ovog akta, koji je od izuzetnog značaja za razvoj atletskog sporta u BiH, pored predsjednika Amsalema prisustvovali su i generalni i tehnički direktori Francuskog atletskog saveza Jean Gracia i Ghani Yalouz, te ambasador Francuske u BiH Roland Gilles koji je imao ulogu posrednika potpisivanja ugovora.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.