Počastila fanove
22

UFC-ova Paige VanZant podiže duh sa selfijem u kupaćem: Sunčanje u karantinu

N. K.
UFC-ova borkinja Paige VanZant (25) pomogla je podići raspoloženje u ovim vremenima pogođenim koronavirosm tako je što je svoju vojsku Instagram fanova počastila "karantin" selfijem u kupaćem.

Omiljena VanZant, koja ima 8-4 omjer u MMA karijeri, van oktagona je više od godinu zbog povreda ruke, ali prema aktuelnom UFC ugovoru preostaje joj još jedna borba.

Zvijezda flyweight kategorije je planirala povratak protiv Amande Ribas na brazilskom UFC-u prošle sedmice, međutim, meč je propao budući da je VanZant pretrpila još jedan prijelom desne ruke.

Bila je prisiljena fiksirati podlakticu, ali je to nedavno uklonila i započela priprema u nadi da će se u maju vratiti u oktagon.

Međutim, ovo su nesigurna vremena dok pandemija koronavirusa otkazuje sportske događaje širom svijeta, uključujući i UFC, koji je otkazao sljedeća tri eventa.

VanZant i njen suprug i MMA borac Austin Vanderford slijede savjete o socijalnom distanciranju dok nastavljaju trenirati, a UFC-ova djevojka podiže i raspoloženje fanovima putem svog Instagram profila.

To uključuje i jučerašnje sunčanje u samoizolaciji, pri čemu je bivši Sports Illistrated model VanZant nosila kupaći te podijelila poruku: "Sunčev sjaj se pomiješao s malo karantina".

Kao i ostali borci, VanZant se suočava s neizvjesnim čekanjem kako će koronavirus i dalje utjecati na UFC.