{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UEFA namjerava ograničiti broj stranaca u klubovima

N
4.2.2005. u 14:00
0
0
UEFA namjerava ograničiti broj stranaca u klubovima
0
UEFA namjerava ograničiti broj stranaca u klubovima
UEFA je najavila da će od 2006. svaki klub koji se takmiči u Ligi prvaka i Kupu UEFA morati imati najmanje četiri nogometaša iz svoje države, a isto pravilo namjerava uvesti i u nacionalna prvenstva, uz dogovor s nogometnim savezima svih država.
Kako je objavljeno na siteu UEFA, broj domaćih nogometaša u klubovima bit će povećavan postupno u 2007. na šest, a u 2008. na osam igrača.

Od obaveznih osam domaćih igrača, u sezoni 2007./2008. najmanje dva će morati biti "proizvod vlastite omladinske škole", a dva iz drugih klubova iz te države. U sezoni 2008./2009. predviđeno je da najmanje četiri nogometaša moraju biti iz vlastitog podmlatka, a četiri iz drugih klubova nacionalne nogometne organizacije.

Broj nogometaša u klubu bit će maksimalno 25. Najava ograničenja broja stranaca izazvala je burne reakcije u engleskom i talijanskom nogometnom savezu.

Izvršni direktor UEFA Lars Krister Olson izjavio je da je prijedlog "razuman kompromis koji se zasniva na obavljenim konzultacijama". "Iako je ideja naišla na nekoliko negativnih reakcija u nekim zemljama i velikim klubovima, ostali su je podržali. Smatramo da je ovaj prijedlog pravedan jer predstavlja sportsko pravilo, a ne zabranu i olakšava početak karijere mladim igračima", rekao je Olson.

Od 32 kluba koja su se prošle godine natjecala u Kupu prvenstva, pet ne bi imalo dovoljno igrača iz svoje države - Arsenal, Chelsae, Celtic, Rangers i Ajax.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: