Pred punom dvoranom
27

UEFA futsal kup: Teže od očekivanog, ali ipak uvjerljivo, Mostar SG bolji od prvaka Turske

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Mostar SG Staklorad pobjedom je otvorio preliminarni turnir kvalifikacija za futsal Ligu prvaka. Pred domaćim navijačima, teže od očekivanog, savladan je prvak Turske Arnavutkoy Belediye Spor rezultatom 7:3.
Sve ulaznice za turnir prodate su još u pretprodaji, što govori o interesu za ovo takmičenje, ali i skromnom kapacitetu mostarske dvorane od maksimalnih hiljadu mjesta.

Već u petoj minuti za radost domaćih navijača, nakon filigranske akcije, atraktivno petom pogađa kapiten i najbolji igrač Mostar SG Mario Aladžić. Radost nije dugo trajala, u narednoj minuti gosti iz Turske poravnavaju iz jedne kontre, efektno je pogodio Muhammet Altunay.

Slijedilo je nekoliko minuta nervoze domaćeg sastava, gdje se osjetila važnost meča i igra pred domaćim tribinama. Sve je presjekao golom za 2:1 'sidraš' Josip Bošković.

Kad su tribine mislile da meč ulazi u željeni slijed dešavanja, Turci prvo izjednačavaju preko kapitena Onura Mengija u 14. minuti, da bi u narednom napadu Burak Ozdekir doveo Belediye Spor u vodstvo.

Do kraja prvog dijela, ova odlična utakmica kreirala je još jedan preokret, dva gola za Mostar SG Staklorad postiže Nermin Kahvedžić, ovoljetno pojačanje iz MNK Centar. Tako domaći na odmor odlaze sa minimalnom prednošću od 4:3.

Nakon pet minuta drugog dijela domaći sastav prvi put dolazi do dva gola prednosti, kad nakon jedne izigrane akcije zabija Vesić. Utakmica je već nakon polovine drugog dijela odlučena kad Kahvadžić zabija svoj treći gol. Dvije minute kasnije na semaforu je pisalo 7:3, za Mostar SG zabio je Aladžić.



Sutra od 21:15 naš prvak u drugom kolu igra protiv estonske Narve.

U prvoj utakmici turnira, koja se igrala od 19 sati, estonski prvak Narva United bio je bolji od favorizovanih Flamurtari Vlore iz Albanije. Konačan rezultat bio je 4:3.