Test za EYOF
91

U Zetri od petka do nedjelje hokejaški turnir "Happy Hockey Days”

Klix.ba
Od 1. do 3. februara u sarajevskoj Zetri bit će održan tradicionalni turnir u hokeju na ledu, deveti po redu, pod nazivom "Happy Hockey Days” koje će biti ujedno i testno takmičenje iz oblasti hokeja za EYOF 2019.

Hokejaški savez BIH je direktno uključen u kompletnu organizaciju hokejaškog turnira 6. nacija, a učesnici su hokejaši iz Rusije, Bjelorusije, Češke, Slovačke, Finske i Švicarske tokom održavanja Evropskog zimskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2019).

"Pripreme su odavno u toku, a Hokejaški savez BiH je spreman, kako kadrovski, tako i logistički, da ovaj veliki organizacijski izazov realizira na najkvalitetniji mogući način", istakao je predsjednik saveza Adnan Korić.

Turnir selekcija U14 će biti zvanična organizacijska provjera pred EYOF. Na turniru kategorije U14 će se takmičiti slijedeće ekipe: Jesenice iz Slovenije, MAC Budapest iz Mađarske, Mladost iz Hrvatske i ekipa domaćina Vukovi Sarajevo iz Bosne i Hercegovine. Takmičenje će se odvijati po svim zvaničnim pravilima EYOF-a odnosno IIHF-a (Svjetska hokejaška federacija).

U kategorijama U8 i U10 se očekuje učešće više od deset klubova iz regije: Crvena Zvezda, Partizan, Mladost, MAC Budapest, Jesenice, Bled, NS Stars, Vojvodina, Spartak i drugi.

Od bosanskohercegovačkih hokejaških klubova za sada su učešće potvrdila tri kluba iz Sarajeva: Hokejaški klub Vukovi, Hokejaški klub Medvjedi i Ženski hokejaški klub Lavice.

Ovaj popularni regionalni turnir za djecu će, u svom devetom izdanju, imati pravu svečanu Olimpijsku atmosferu.