{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Zenici održano državno prvenstvo u aviomodelarstvu za 2018. godinu

16.4.2018. u 13:49
136
1
U Zenici održano državno prvenstvo u aviomodelarstvu za 2018. godinu
136
Proteklog vikenda u Zenici se pod pokroviteljstvom Zrakoplovnog Saveza Bosne i Hercegovine , a uz tehničku organizaciju Aerokluba "Zenica", održalo državno prvenstvo u dvoranskom aviomodelarstvu u klasi D-350 u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji .
Uz učešce 24 takmičara iz cijele BiH takmičari su se takmičili u pet slobodnih startova od kojih se u sekundama boduju dva najduža leta.

Važno je napomenuti da su modeli aviona teški od 1,2 do 1,8 grama, izuzetno krhki i osjetljivi na termička strujanja te na nespretne dodire, pa je ova disciplina sa pravom nazvana vrhuncem avio modelarske vještine ,a traju od tri do pet sati.

U konkurenciji juniora najuspješniji su bili takmičari iz Aerokluba „Sarajevo“ i to Tarik Uzićanin, Alem Ibrahimkadić i Dženan Čemo sa osvojenih 2343 boda.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Aerokluba "Visoko" u sastavu: Ajša Borovina, Faruk Čavarabdić i Haris Borovina sa osvojenih 2052 boda.

Treće mjesto osvojili su juniori Aerokluba "Visoko 3" u sastavu: Bakir Limo, Faruk Burić i Muhamed Čavarabdić sa ukupno 1780 osvojenih bodova.

U pojedinačnoj konkurenciji juniora rezultati su sljedeći:

1.Tarik Užičanin A.K. Sarajevo
2.Alem Ibrahimkadić A.K. Sarajevo
3.Ajša Borovina A.K. Visoko

U seniorskoj konkurenciji najuspješnija je bila ekipa Aerokluba „Ilidža“ u sastavu: Azra Guta, Sara Holik i Siniša Holik sa osvojenih 2973 boda.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Aerokluba „Sarajevo 1 „ u sastavu Vjenćeslav Braco Kukić, Esad Avdić, Saša Kesić sa osvojenih 2705 bodova. Treće mjesto pripalo je ekipi Aerokluba "Sarajevo" sa osvojenih 2343 boda.

U pojedinačnom seniorskom plasmanu slavila je Azra Guta iz Aerokluba "Ilidža" sa 1048 bodova, drugo mjesto osvojio je Saša Kesić sa osvojenih 991 bod, treće mjesto osvojio je Siniša Holik iz Aerokluba "Ilidža" sa postignutih 983 boda.

Rekord ovoga takmičenja postavio je legendarni Vjenčeslav Braco Kukić sa nevjerovatnih 9 minuta i 36 sekundi leta u jednom naletu. Od djevojki najduži let imala je Azra Guta sa 9 minuta i 26 sekundi leta.

Takmičenje je pod budnim okom sudija počelo u 10:00, a završilo u 14:00 sati u dvorani na Bilmišću u Zenici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: