sport
21

U Vogošći održan judo turnir "BiH and Nippon"

FENA
Međunarodni judo turnir "BiH and Nippon", koji tradicionalno organiziraju Judo savez Federacije BiH i Ambasada Japana u BiH, održan je u sportskoj dvorani Amel Bečković u Vogošći.

Turnir su svečano otvorili ambasador Japana u BiH Hideo Yamazaki i predsjednik Judo saveza BiH Branislav Crnogorac, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Na turniru je nastupilo više od 500 takmičara iz 45 judo klubova iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja.

Za najuspješnijeg takmičara proglašen je budući reprezentativac BiH Toni Miletić, član Judo kluba Bosna iz Sarajeva, koji je dobio tradicionalni pehar Shanshiro Sugata.

Kao i svake godine održana je i otvorena kategorija turnira, Memorijal Alija Miladin, u kojoj su osvajači medalja nagrađeni i novčanim nagradama. Pokal je osvojio Harun Sadiković, drugi je bio Hadis Ramić, a treća mjesta pripala su Filipu Bajiću i Amaru Aladžuzu.

U sklopu turnira održano je i državno prvenstvo za seniore i seniorke na kojem su najuspješnije bile ekipe Judo kluba Bosna u muškoj, te Judo kluba Sarajevo u ženskoj konkurenciji.

Za najuspješnije pojednice državnog prvenstva proglašeni su Petar Zadro (Judo klub Borsa) i Lejla Sejdinović (Judo klub Sarajevo).