Devet sportova
18

U Travniku održan Olympic Day 2018

Klix.ba
Uz učešće više od od 400 dječaka i djevojčica iz osnovnih škola sa područja Općine Travniik danas je u Travniku u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH u saradnji sa Edukacijskim fakultetom Univerziteta u Travniku održana tradicionalna manifestacija Olympic Day.

Ovogodišnji Olympic Day 2018 su svojim prisustvom podržali bosanskohercehovački olimpijci Larisa Cerić, Aleksandra Samardžić, Tanja Karišik, Sanja Kusmuk, Hamza Alić, Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Adnan Hadžić i Srđan Miličević koji su zajedno sa učesnicima trčali počasni olimpijski krug.

Manifestaciju je svečano proglasio otvorenom potpredsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Izet Rađo, a učesnicima je dobrodošlicu u ime Edukacijskog fakulteta poželio predsjednik upravnog odbora Univerziteta u Travniku Nihad Selimović.

Na Olympic Dayu 2018 je predstavljeno devet olimpijskih sportova i na taj način se djeci nastojao približiti sport, sportsko nadmetanje i olimpijski duh, kroz promociju osnovnih olimpijskih vrijednosti, a one su poštovanje, izvrsnost i fair play.

U prelijepoj atmosferi, uz igru i druženje, travnički mališani su oduševljeni napustili sportske terene kasarne Travnik uz obećanje da će sudjelovati na manifestaciji Olympic Day i naredne godine.