sport
52

U susret EYOF-u 2019. snowboarderske akrobacije u centru Sarajeva

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
"Freestyle Games Road to Eyof 2019". naziv je jedinstvenog spektakla koji Freestyle Team organizira u saradnji s kompanijom Eyof 2019 i uz podršku BBI centra. Svi prisutni ispred BBI Centra večeras su mogli uživati u istinskim snowboarderskim akrobacijama koje je predstavilo 16 takmičara.

Enes Vilić iz snowboard kluba FreeStyle za Klix.ba je kazao da je cilj ovakvih manifestacija promocija snowborda.

"Večeras smo radili na promociji slowstyle discipline. Ispred BBI Centra su došli profesionalni vozači koji su pokazali svoje vještine na elementima koji se koriste na slowstyle disciplini. Različiti trikovi, način vožnje i snowboarding kao olimpijska disciplina večeras su bili u prvom planu ispred BBI Centra", kazao je Vilić.

Kazao je kako su večeras došli i učesnici iz regiona, a neki od njih su i reprezentativci svojih država u ovom sportu.

"Oni su došli pomoći prezentirati sport na najbolji mogući način. Bilo je tu i naših takmičara, a ukupno ih je nastupilo 16", istakao je Vilić.

Ova manifestacija predstavlja jedan od najatraktivnijih događaja u zimskoj sezoni, jer ujedno prenosi planinski "snow sport" u urbanu sredinu, čime našim sugrađanima pruža nezaboravnu snježnu zabavu i upoznavanje sa snježnom, zimskom sport kulturom.

Za dobru zabavu ispred BBI Centra uz vizualne efekte pobrinuo se Mix Master Zlee.

Vezani članci