IPSC
33

U Suhodolu održano takmičenje u praktičnom streljaštvu

I. M.
Foto: IPSC takmičenje Suhodol 2023
Foto: IPSC takmičenje Suhodol 2023
Tokom vikenda 29. i 30. jula, na strelištu Suhodol, u Centru za obuku policijskih kadrova "Mahir Begić", održano je takmičenje u praktičnom streljaštvu (IPSC) u jakoj međunarodnoj konkurenciji, koje se ujedno bodovalo za 4. kolo IPSC Lige BiH 2023.

Takmičenje je održano u organizaciji KPS Bullet iz Sarajeva, uz izuzetno veliki odaziv takmičara.

Takmičenje, na kojem je učestvovalo preko stotinu takmičara i sudija iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske, održano je u odličnoj sportskoj i prijateljskoj atmosferi.

Liga IPSC BiH održava se u šest kola koja organizuju klubovi za praktično streljaštvo iz više gradova u BiH. Na kraju svakog kola Lige proglašavaju se pobjednici tog kola, dok se na kraju sezone proglašavaju pobjednici Lige za tu godinu. Osim kola Lige IPSC BiH, jednom godišnje održava se i Državno prvenstvo IPSC BiH.

Ovogodišnje 4. kolo IPSC Lige BiH na strelištu u Suhodolu održano je pod okriljem Saveza za praktično streljaštvo FBiH. Organizatori takmičenja su se posebno zahvalili direktoru FUP-a, Munjić Vahidinu, i komandantu SPJ, Selmanović Mustafi na podršci prilikom organizacije takmičenja.