Sportske igre mladih
103

U Srebrenici, Bratuncu, Šamcu i Doboju nastavljena najljepša sportska priča

Klix.ba
Najljepša sportska priča, sedme BH Telecom Sportske igre mladih, nastavile su svoj put te su se družile sa mališanima iz Srebrenice, Bratunca, Šamca i Doboja. Specijalni partner Igara je i ove godine Olimpijski komitet BiH.

Smijeh i dobra zabava svake su godine najveća motivacija djevojčicama i dječacima, koji su u ovim gradovima pokazali sjajne sportske vještine, a Igre su nastavile graditi nova prijateljstva, promovirati toleranciju i fer plej. Djevojčice i dječaci su u Srebrenici i Bratuncu uživali u takmičenjima u nogometu, košarci i odbojci, a zabavi su se pridružili mališani iz Ljubovije, Zvornika, Tuzle, Bratunca i Milića. Takmičenja su počela Bingo CUP-om, takmičenjem u košarci za kategoriju 2002. godište i mlađi, a kao najbolje pokazale su se ekipe "Trojka od tablu“ iz Ljubovije u ženskoj konkurenciji te ekipa "Teletabisi“ u muškoj konkurenciji.

"Na Igrama učestvujemo četvrtu godinu i zaista smo sretne što smo i ove godine ostvarile plasman na finalno takmičenje u Sarajevu. Radujemo se što ćemo opet sresti neke od naših prijatelja ali i što ćemo imati priliku igrati sa najboljim ekipama iz Bosne i Hercegovine“, kazala je Ana Vučetić, kapiten ekipe "Trojka od tablu“.

Nakon košarke, najmlađi su pokazali zavidno znanje u okviru Poli CUP-a, takmičenja u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi, a pobjedu je odnijela gostujuća ekipa NK Zvijezda iz Gradačca.

Mališani u Šamcu su se pokazali kao sjajni šahisti, a Simić Dragica, Gajić Helena, Joksimović Dušan te Maksimović Siniša će imati priliku odmjeriti snagu sa šahistima iz drugih bh. gradova na finalnom takmičenju u Sarajevu. Veliki broj zainteresovanih učestvovao je i u Coca-Cola CUP-u, takmičenju u nogometu za kategoriju za 2002. godište i mlađe, a plasman na finalno takmičenje izborili su dječaci iz ekipe "Omladinci“.

Djevojčice i dječaci u Doboju su pokazali najveće interesovanje za Gorenje CUP, takmičenje u rukometu. Među djevojčicama za kategoriju 2002. godište i mlađe, kao najbolja, pokazala se ekipa "Radnik“ dok su u mlađoj kategoriji pobijedile djevojčice iz ekipe "Krivajašice“ koje su u Doboj stigle iz Zavidovića. Dobojlije su publici pružili i sjajne odbojkaške mečeve u okviru Plazma CUP-a, a ekipe "OK Modriča“ te "ŽOK Panter“ ostvarili su plasman na veliko finalno takmičenje Igara.

Druženja sa mališanima širom BiH se nastavljaju, a SIM ekipa će u narednim danima posjetiti Bugojno, Rogaticu, Visoko i Gradišku.