Evropski kup u Poljskoj
0

U Spidu i Fantomima uvjereni u bh. finale

Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Bh. klubovi Fantomi i Spid danas igraju polufinalne mečeve Evropskog kupa u sjedećoj odbojci u poljskom gradu Elblagu. U oba naša kluba su optimisti i očekuju da će u subotu na programu biti bh. finale.

Menadžer Fantoma, Mirsad Mirojević, ističe da njegovu ekipu u 18 sati čeka ozbiljan protivnik, ekipa Bayera iz Leverkusena, ali je ipak optimist.

"Određeni umor se osjeća kod igrača zbog velikog broja utakmica, međutim, spremni smo za utakmicu i očekujemo pobjedu", rekao je Mirojević.

Dodao je kako drugi sarajevski klub, Spid, ima puno lakši zadatak protiv poljske ekipe Atak Elblag (od 16 sati), zbog čega u subotu očekuje bh. finale.

Kapiten Spida Sabahudin Delalić je potvrdio Mirojevićeve riječi, te istakao kako je Spid puno bolja ekipa od Ataka.

"Oni su se za ovaj turnir pojačali s četiri Ukrajinca, međutim, mislim da nam ne mogu parirati i da smo 100 posto u finalu. Nadam se da će isti rezultat protiv Leverkusena ostvariti naši prijatelji iz kluba Fantomi, te da ćemo u subotu igrati bh. finale", rekao je Delalić za Sarajevo-x.com.

On je istakao da je Spid u srijedu savladao Fantome u grupnom takmičenju s 3:0, ali je naveo da to u finalu neće imati puno utjecaja.

"U finalu se nikad ne zna, međutim, mi ćemo dati maksimum kao i u svakoj utakmici, te pokušati osvojiti novu titulu", kazao je Delalić.

U očekivanom bh. finalu, koje se igra u subotu u 13.00 sati, ekipa Spida bi jurišala na sedmi, a Fantomi na peti naslov evropskog prvaka.